Novinky letošního léta

Resetkání 2012 – celkem na tajňačku si tady MisticJoe vydává textovku, aniž by její uvedení předcházela virální kampaň jak tomu bylo loni u Otíka. Recenzi a linky ke stažení najdete zde.

Holyna aka Hologram a bůh ví kdo ještě, tenhle chlápek má víc přezdívek než já peněz v peněžence, se prý chystá koncem roku uvést „Zabil jsem Mistica, pánové…“ už aby to bylo, na hře dělá bezmála rok a jediné co dovede, jen slibovat, pravdou je, že ho neustále zaměstnává MisticJoe, svými požadavky na nějaké části kódu pro jeho hry.

A to už se dostáváme k projektu ATE, což je surrealistická postapokalyptická hororově survivální komunikační akční hra. Na hře pracuje samozřejmě MisticJoe, demo hry jsem měl tu čest vidět a je rozhodně boží, MJ slibuje takové perličky jako je rozsáhlý herní svět zdevastované Prahy po dopadu asteroidu, simulátor herních konzolí, realistický simulátor jízdy autobusem značky Karosa, speciální karetní minihru a jsme u toho, tu mu právě dluží Hologram. Pokoušel jsem jej kontaktovat a byl jsem odbyt slovy, že teď na to nemá čas, protože je léto a tráví dovolenou v Uzbekistánu s Gargamelem.

Vida, ohledně Gargamela se mi také povedlo vypátrat pár maličkostí, které stojí za publikování, pamatujete si ještě jeho Vietnamskou Misi pro Amigu? Ne? Tak to se mrkněte na YouTube, ta Vietnamská mise se dočkala i předělávky pro osmibitové Atari, tuhle verzi dělal Petr Svoboda. No tak tenhle Gargamel se ozval Hologramovi, že by si chtěl zase jednou po pár letech udělat textovku, jen tak pro radost a nějak se nám prý do toho zažral a vypadá to, že snad bude hra hotová někdy v první polovině září. Ostatně také na sozial sítě pronikla informace, cituji:

Co se stane, když z vedra začnete blbnout? Napíšete textovou hru.

Ano je to tak, Gargamel se vrátil na scénu a napsal hru, chtěl si zopakovat svůj grandiózní úspěch z roku 1996, kdy vydal Vietnamskou misi, hru, kterou napsal za dva dny. A nebyl by to Gargamel, kdyby nepožádal svého kamaráda Holograma, zda by mu nenapsal herní engine.

A tak je na světě bláznivá komediální textová hra o dvaceti zastaveních v podivném světě, ne nepodobném tomu našemu.

Poněkud vulgární příběh nás zavede do temné budoucnosti naší planety, kdy bude mít lidstvo tak trochu na kahánku. Ne, nebojte se, proroctví Mayů se nevyplní, to zase ne.

12. leden roku 13 se blíží a armády temnot čekají na příležitost dostat se na světlo boží, aby ovládli tento a blízké světy a předali vládu svému šéfovi.

Již brzy na obrazovkách vašich obstarožních Amig a LCD panelech vašich Windows.

Mimochodem, Gargamel se nechal slyšet, že prý až dokončí tuhle záležitost, která nese pracovní název „12“ tak by se rád vrhnul na nějakou westernovou hru na motivy povídek pana Špalka, viz. zde.

Také ctihodný Kain něco tvoří, alespoň to tak vypadalo před pár dny na diskuzním fóru, takže mu držíme palce a doufám, že si zopakuje bombastický úspěch s Dizzym a Masakrem v Tombstone.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.