Rozhovor s Pavlem Šitinou (Pirát Mike)

Rozhovor ze dne 20.02.1998

Otázka Jak se jmenujes a proc se tva firma jmenuje tak jak se jmenuje?
Odpověď Jmenuju se Pavel Sitina (S je s hackem) a firma se jmenuje Sitisoft, protoze: SITI + NA + SOFT (ja vim, tedka ma kazdej trouba XXXsoft, ale ja tenhle nazev pouzivam uz 7 let…a uz jsem si na nej zvyknul.)
Otázka Odkud jsi?
Odpověď Bydlim v Hostinnem, malebnem mestecku v Podkrkonosi.
Otázka Kolik je ti let?
Odpověď Je mi dvacet let plus nejakej ten patek.
Otázka Jaky pocitac pouzivas a co na nem delas?
Odpověď Momentalne pouzivam PENTIUM 90 MHZ, 16 MB RAM, 1.2 GB HDD, SOUND BL. PRO. No a co na nem delam ?? Jelikoz ty nove hry mne na nem uz nechodi, tak obcas parim ty stare – to vis nostalgie. Stejne, ty novy multimedialni pasqily, to neni co bejvalo… Moje nejoblibenejsi hry: MANIC MINER (ZX SPECTRUM) R-TYPE (AMIGA) I. JONES I-III (ZX SPECTRUM) PODRAZ 3 (ZX SPECTRUM) VIDEO POOL (ZX SPECTRUM) STUNT CAR (AMIGA) atd… Obcas taky s kamosem vytahneme stary ATARI 8-bit a zaparime- to je neco… A kdyz zrovna nehraju (to je vetsinou), tak programuju v Paskalu+ASM a trochu v C++ pod DOSem. Nebo si jen tak zkousim programovat v DELPHI. To je asi vse… …mozna trochu obcas zabrowsim po I-netu, ale na to neni cas.
Otázka Studujes nebo pracujes a kde?
Odpověď „Nastesti“ studuju v Praze na FEL CVUT (elektrotechnicka). Sel jsem sem studovat vypocetni techniku, ale zatim jenom pocitam elektricky obvody a samy takovyhle blbosti, coz me dokaze strasne nastvat.
Otázka Co te privedlo k napsani textovky?
Odpověď Vzdycky me bavilo programovat hry. Bohuzel neumim kreslit, tak nemuzu delat nic jinyho nez textovky…Ped par rokama jsem delal PIRATA na ZX SPECTRUM, mela to byt bomba (chtel jsem tu hru nabidnout ULTRASOFTU k distribuci), jenze ZX SPECTRUM za chvili upadlo a ja jsem neodolal a koupil jsem si AMIGU, cehoz vubec nelituju.
Otázka Kolik lidi na ni pracovalo, pripadne kdo?
Odpověď Hru jsem delal sam…vlastne muj mladsi bratr mi nakreslil to malo obrazku, co tam je (zase delal spinavou praci :-) ).
Otázka Jak dlouho ti trvalo dokonceni hry?
Odpověď To nemohu rict, protoze hra jeste neni dokoncena… ted ale vazne: asi tyden mi trvalo naprogramovat herni system a dve odpoledne do toho nabusit ten DEMO pribeh jenze ja jsem to delal o letnich prazdninach a to clovek u pocitace prece jen nesedi porad, takze to zabralo cely dva mesice. Nekdy jsem delal 3 hodiny denne a nekdy jsem na to tejden nesahnul.
Otázka V jakem jazyce je naprogramovana?
Odpověď V Paskalu a Assembleru jsem si udelal svuj programovaci jazyk (SACL- SITISOFT ADVENTURE CREATOR LANGUAGE) a v tom jsem to pak dodelal.
Otázka Kde a jak jsi prisel na pribeh ke hre?
Odpověď Fakt si uz nevzpominam, protoze tenhle pribeh jsem si vymyslel uz na PIRATA na ZXSPECTRU.
Otázka Hralo tvou textovku hodne lidi a co na ni rikali?
Odpověď Mimo me a meho bratra to hralo par kamosu. Docela se jim to libilo.
Otázka Napis neco o tve pocitacove historii?
Odpověď ty roky jsou snad dobre, uz si to nepamatuju:
1989- muj prvni pocitac -Didaktik GAMA ’88
1990- Didaktik M
1993- Amiga 500
1996- PC AT 286
1997- Pentium
Ohledne tvorby programu, nechce se mi znovu omylat, co je napsano v uvodu PIRATa-kdo chce vedet vic, tak at si to tam precte.
Otázka Mas nejake jine zaliby, nez delani textovek :-)) ?
Odpověď Asi mas na mysli nepocitacovou zabavu:
1) Vubec nectu
2) Cumim na televizi
3) Asi desatej rok delam SHOTOKAN KARATE DO
4) Jsem fanatik do WINDSURFINGU
5) a obcas si zajdu s kamosema na pivko
Otázka Co si myslis o prelidnenosti na nasi planete?
Odpověď Fakt je nas tady uz hodne…A kdyz se to nebude resit, tak si matka priroda pomuze sama…jen se podivej kolik je vsude katastrof a valek.

Mohlo by se vám líbit...