Ikarie XB1

Vesmírná loď IKARIE XB 1 se vrací zpátky na Zemi z výpravy k trojhvězdí Alfa Centauri. Právě jsi byl probuzen z hibernačního spánku. Něco však zjevně není v pořádku. Loď je bez kyslíku, bez pohybu…

Textová hra v češtině (resp. v „cestine“) pro počítač ZX Spectrum volně na motivy kreslených seriálů Galaxie (ABC, r. 29) a Návrat na Zemi (Sedmička pionýrů, r. 14) byla rozepsána v roce 1989 a dokončena až v roce 2023, téměř po 34 letech!

  Ikarie XB1 (45,1 KiB, 541 hits)

Mohlo by se vám líbit...

Počet komentářů: 12

  1. Honza napsal:

    Ahoj! Neudelals by to taky do txt enginu? Nebot zx basic jsou jiz stary kompy a ja bych to bral hnedka.

  2. KaiN napsal:

    Lze to jednoduše spustit v emulátoru jako je FUSE nebo ZX Spin.

  3. Honza napsal:

    Ah, to je skoda. Nebot sem jenom na phonu. Tam bych to chtel hrat ale ta klavesnice je vopruzne vymydlena jako kdyz si to vemu prakticky udelane.

  4. DanQ napsal:

    34 let? Husté… já právě letos dodělal hru, kterou jsem začal před 25 lety a řikal jsem si, že takhle pomalý nikdo být nemůže :D

  5. Honza napsal:

    Je to dobra hra. Jenom nevim jak ji zahrat bez smrti. Sem uvizl na miste hnedka jak vylezu z koje tlacitkem. Pak umiram kudy jedu dal. :(

    Porad Kaine.

  6. panprase napsal:

    No je nutné odvrátit zkázu lodi – tak jak je to v komiksu, ve velícím středisku je ovládací konzola.

  7. Honza napsal:

    Tak jsem zasel o krucek dale. Ale jaksi to heslo co je na papirku nejde klepat spravne do konzole. Nastesti se nemeni nahodne. Co je asi problem? Psal jsem ho v presnem poradi, pak opacne, pak jeste ruzne kombinace. Neni mi jasne ci to O je nula nebo pismenko. Skousel jsem obe kombinace a neuspech.

    Chlapi, poradte mi. Chladne me pivo u hlavy.

  8. Honza napsal:

    Ok, nepanikarte. Uz jsem to dal dole jakmyle jsem pochopil gdo je kapitan a ze je potrebnej slovnik. A tedka umiram jinde ale to dam s BOZI pomoci.

  9. Honza napsal:

    Jo hele, tak ja to zapnul znova a viznu na tom ze se neda jet ven z lode. Pak mi doslo jak. No kdyz vyjedu ven neni co delat. Jakoby sem nemoh jet jit nekde opravit lod kdyz mam item co je kuprikladu na zalepeni diry dobrej.

    Vim, ze mi neco chybi no neni to k videni ani kdyz jsem junknul na zdrojak. Kde najdu kyslikovou bombu? Neni tam vada?

  10. panprase napsal:

    Kde asi bude kyslikova bomba? V jidelne tezko.

  11. Honza napsal:

    Jdes pozde, uz jsem to dal :D. Ale tuhle dobu tihnu lekem v podzemi kde nevim projit dirou a vezen je v bezvedomi. Kudy dal?

    Jako, dira je asi velka dost. Ale vezne nemohu sebrat abych to skusil upchat.

  12. Honza napsal:

    A uz se netrapte. Dal jsem to za dva dny moreni. Je to pribeh co se oplati hrat. A take i dohrat. Jenom 99 bodu asi jsem nekde nedal skoumat pytle. No nic, nebudu top 10 jako obvykle.

    Dobre si to udelal Kaine. Jenom sem cekal ze tam prilepis i vlkolaka nejenom vycpavku z rise zvirat. :P

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.