Doxy

Veleúspěch textovky Bytefest asi přesvědčil Factora6, aby dokončil jeden ze svých nedodělaných projektů, textovku Doxy, ta vznikla malá hříčka někdy v roce 1996. Děj hráče zavede do malé obce Doxy v severních čechách, kde se banda nadšenců snaží prorazit na osmibitové demoscéně.

Hlavním hrdinou je Kryšpín Pobryndal a jeho úkol je dohrát hru.

 

 

Jak jsem už zmínil, tak se Factor6 rozhodl hru zreinkarnovat a během dvou měsíců zdvoj až ztřínásobil počet lokací, dodělal grafiku, češtinu – použil font Hologram (čímž mi udělal ohromnou radost), také pro hru upravil jednu ze svých starších skladeb pro Amos – on si totiž moc v základu nerozumí s novějšími verzemi ProTrackeru a hlavně nezná některé příkazy, jde to samozřejmě obejít nějakou pěknou a veselou extenšnou do Amosu, kterou používám třeba já.



Hru můžete dohrát dle slov autora během minuty a půl, tedy pokud víte jak na to, je to v podstatě hodně jednoduché. S hrou jsem se trápil dva dny, než jsem zjistil několik menších „bugů“, které pak následně Factor6 opravil, díky.

Hra se mi vyloženě líbila a hlavně, je to první textovka pro Amigu a vůbec letos. Doufám, že Factor6 najde ještě nějakou svou nedokončenou hru a vrhne se na její dokončení, to mne tak napadá, že i já mám po disketách spoustu starých zdrojových kódů, bohužel jsou ve stavech, kdy jejich dokončení znamená spíš to celé přepsat znovu.

Následuje návod na hru, respektive popis akcí, které je nutné udělat a absolvovat k dokončení hry.

Stáhnout si ji můžete u Factora6 na blogu zde.

Pro ty, co si chtějí hraní užít, tak nedoporučuji pokračovat ve čtení…

Sežeňte si nějaké peníze, ve hře pobíhá maník, co vám je milerád přenechá, ale dejte si pozor na Factora6, ten vám je zase sebere. V obchodě u Svéťi si kupte Atari a ZX-Spectrum.

U školy najdete vlasec a na poli háček, s tímhle vybavením se vám povede přejet na voru rybník, bohužel tuhle cestu můžete absolvovat jen jednou.

V bytovce seberete joystick a po návratu zpět ve městečku kupte ZX-Magazín, takto vybaveni se vydejte k Tulebymu, dejte mu Atari a joystick.

Co si Tuleby vyhraje na Atari, tak mu dejte ZX-Spectrum a ZX-Magazín a to je konec hry.

Hra je tedy kratičká ale hezoučká.

  Doxy (1,0 MiB, 2 437 hits)

Mohlo by se vám líbit...

Počet komentářů: 2

  1. zxretrosoft napsal:

    Teda zmátly mě ty lokace, když jsem je kreslil. Třeba to, že cesta přes rybník je jednosměrná jsem pochopil, ale furt jsem si nebyl jistý, zda jsem tam pak všechno prozkoumal. Zavřít Maxe do skříně bylo taky rozhodnutí (furt jsem nevěděl, zda ho nebudu náhodou ještě potřebovat).
    Upřímně jsem se zasmál, když mi opilec vydloubl oko otvírákem :-D
    Je to pěkná textovka. Škoda, že nebyla delší. Díky hoši, dobrá práce!;-)

  2. panprase napsal:

    No jako ta jednosměrka přes rybník je vražedná trošku, to je pravda… :) Jinak je to moc hezká – klasická Amiga textovka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.